Blog Post

Verschenen in De Wase Koerier

  • By Peter De Winter
  • 07 Jul, 2017

“Laatste burgermeester van Kieldrecht was onze eerste dagschotel-klant”

Team Eet-Plezier

Els en Peter tandem van sterk traiteursteam

Traiteur De Zeester wordt Eet-plezier en daar werd twee weken geleden in de Sportpleinstraat stevig op geklonken. “Sinds 2007 hebben Els en ik de zaak zien groeien en we kiezen nu voor een vernieuwde aanpak en een nieuwe naam”, zegt Peter De Winter. Tientallen leveranciers, klanten, afgevaardigden van  verenigingen ook, kwamen een kijkje nemen in de werkruimten en werden rijkelijk getrakteerd op hapjes en drank. Schepenen Harry De Wolf en Wilbert Dhondt kwamen namens het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas Els, Peter en hun enthousiaste team van medewerkers feliciteren.

We gingen Els en Peter, de tandem van dat sterke traiteursteam, na al dat feestgedruis nog eens opzoeken. “Het was geen feest, maar meer een happening”, zegt het ondernemende duo, nog altijd een beetje nagenietend van die dolle drie feestdagen.

Vergeet dus De Zeester, denk alleen nog Eet-Plezier. Het succesverhaal van Peter De Winter, die hotelschool volgde in Anderlecht, begon in 1994 toen hij De Zeester overnam van Cesar Schuddings. Peter soigneerde al snel de ene feest na de andere, maar er kwamen al even snel zijn inmiddels befaamde dagschotels bij. “En ik weet nog héél goed wie mijn eerste dagschotel-klant was: Amedée Van Mieghem, de laatste burgemeester van een zelfstandig Kieldrecht”, stipt Peter aan. Samen met Els kiest hij nu resoluut voor een nieuwe aanpak én naam.

“Schrijf maar gerust dat we enthousiast zijn en ambitieus tegelijk. Lekkere en kwaliteitsvolle gerechten serveren, dat is het doel waar we altijd voor gaan. En op dat vlak hebben we toch al een benijdenswaardige reputatie opgebouwd. Die mooie feest van toen, het wordt vaak terug opgerakeld en uiteraard doet dat deugd”, zegt Peter.

 

“Traiteur zijn is trouwens véél meer dan alleen maar lekker eten maken, dit is een vak waar ook een heel sterk sociaal aspect aan vast zit. Die dagelijkse contacten bij het bezorgen van de dagschotels, ja, daar wordt echt wel een band door gesmeed. En dat maakt dit métier nog aangenamer”, besluit Peter De Winter, wiens team bestaat uit zeven medewerkers.

Luc Van Broeck ~ De Wase Koerier
Share by: